Signi zoekhonden > Zoeken naar vermiste personen

Zoeken naar vermiste personen

Vermiste personen (algemeen)

Signi zoekhonden beschikt over ruime ervaring op het gebied van het terugvinden van vermiste
personen in binnen- en buitenland
.

Werkwijze: op basis van ervaring en opgedane kennis stellen we voor een zoekactie een zoekplan samen. Naar aanleiding van dit zoekplan wordt een bepaald gebied met honden en mensen systematisch en efficiŽnt afgezocht. Zo kan in eerste instantie het zoekgebied veel te groot lijken. Maar door een goede samenwerking met politie, familie en vrienden kunnen onze teams toch tot een goed resultaat komen.
Voor de honden hoeft de vermiste persoon niet bekend te zijn d.m.v. een begingeur. De honden zullen die gebieden af zoeken die voor het menselijk oog onvoldoende resultaat geven in het terugvinden van het slachtoffer, zoals water, dichte bossage, puinbulten, etc.. De hond zal daar elke willekeurige geur van een menselijk lichaam aan de geleider kenbaar maken.
Daar de honden breed zijn opgeleid kunnen ze in allerlei situaties (in het water, onder de grond, onder het puin, of in het bos) een persoon traceren. De honden zijn getraind om mensen zowel levend als overleden te verwijzen.

Signi zoekhonden kan op deze manier haar combinaties veelzijdig inzetten bij vermissingen.

Momenteel zijn onze inzetbare honden, de meest ervaren honden in het terugvinden van vermiste mensen, bij rampen en op het water, die in Nederland werkzaam zijn!

Waarin onderscheid Signi zoekhonden zich?

- Ervaring: zowel de inzetbare honden, als geleiders en de duikers zijn ervaren in het vinden van vele vermiste mensen. Training alleen is onvoldoende om een vermist (overleden) persoon te vinden.

- Daadwerkelijke inzet: Signi zoekhonden is in de afgelopen 12 jaar de enige particuliere organisatie die daadwerkelijk naar rampgebieden gaat en daadwerkelijk mensen in de puinhopen heeft teruggevonden.

- Volharding: Signi zoekhonden is de enige particuliere organisatie die meer dan 2 maal voor dezelfde vermissing, zich heeft ingezet. Dit heeft geresulteerd in het oplossen van zeer complexe vermissingszaken.

- Expertise: Signi zoekhonden is de enige particuliere organisatie die verdronken mensen heeft teruggevonden, zonder dat de plaats van verdrinking bekend was of dat bekend was dat verdrinking inderdaad het geval was.

- Grensverleggend: Signi zoekhonden is de enige particuliere organisatie die cold cases heeft opgelost.

Velen pretenderen hetzelfde te kunnen en doen, maar als u goed leest, blijkt dat Signi zoekhonden zich op bovenstaande punten onderscheid.


Rifka tijdens inzet in Sri Lanka na de Tsunami december 2004, vele lichamen zijn daar door haar gevonden!

Submenu